Jak se dělá domácí zmrzlina

Léto se neodvratně blíží a s ním i období, dky se budete chtít zchladit vychutnáním lahodné domácí zmrzliny. Jak ji správně připravit tak, aby ste potěšili vaše chuťové buňky a zároveň nedali zabrat vaší peněžence?

výborná zmrzlina

 

Příprava domácí zmrzliny není vůbec složitá. Již ve starověkém Egyptě si dopřávali zmzlinu pomocí kombinace ledu, studené vody a soli. My si v tomto článku povíme, jak si můžete připravit zmrzlinu doma a

 

Suroviny pro ovocnou zmrzlinu

  • jahody, broskve, borůvky nebo třeba limetky
  • krupicový cukr
  • smetana na šlehání
  • mléko
  • čokoláda a oplatky

Příprava ovocné zmrzliny

  1. Předem zamražené ovoce vytáhneme a rozmixujeme i s cukrem a smetanou v mixéru.
  2. Poté, co máme směs, pokračujeme v mixování a postupně přidáváme mléko, dokud nám zmrzlina nestuhne.
  3. Ozdobíme čokoládou, oplatky nebo zdobením a ihned podáváme.

Tento návod nemusí být vždy perfektní a záleží na provedení a preferencích každého. Někdy je lepší si zajít na točenou zmrzlinu, než se doma snažit vytvářet něco, co už bylo vyšperkované někým jiným. I tak doufám, že jsem vám trochu pomohla s přípravou.


Recept nám poslala nám čtenářka Jana

 

Máte svůj vlastní oblíbený recept, o který byste se chtěla podělit s našimi čtenářky? Neváhejte a napište nám do komentářů, budeme rádi.

  • Přečteno: 142