Jak se dělá domácí zmrzlina
Léto se neodvratně blíží a s ním i období, dky se budete chtít zchladit vychutnáním lahodné domácí zmrzliny. Jak ji správně připravit tak, aby ste potěšili vaše chuťové buňky a zároveň nedali zabrat vaší peněžence?
Příprava domácí zmrzliny není vůbec složitá. Již ve starověkém Egyptě si dopřávali zmzlinu pomocí kombinace ledu, studené vody a soli. My si v tomto článku povíme, jak si můžete připravit zmrzlinu doma a
Suroviny pro ovocnou zmrzlinu
- jahody, broskve, borůvky nebo třeba limetky
- krupicový cukr
- smetana na šlehání
- mléko
- čokoláda a oplatky
Příprava ovocné zmrzliny
- Předem zamražené ovoce vytáhneme a rozmixujeme i s cukrem a smetanou v mixéru.
- Poté, co máme směs, pokračujeme v mixování a postupně přidáváme mléko, dokud nám zmrzlina nestuhne.
- Ozdobíme čokoládou, oplatky nebo zdobením a ihned podáváme.
Tento návod nemusí být vždy perfektní a záleží na provedení a preferencích každého. Někdy je lepší si zajít na točenou zmrzlinu, než se doma snažit vytvářet něco, co už bylo vyšperkované někým jiným. I tak doufám, že jsem vám trochu pomohla s přípravou.
Recept nám poslala nám čtenářka Jana
Máte svůj vlastní oblíbený recept, o který byste se chtěla podělit s našimi čtenářky? Neváhejte a napište nám do komentářů, budeme rádi.
- Přečteno: 194